Ana Sayfa Duyurular Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Kamu ve Özel Hastanelere Sağlık Hizmetleri Karşılığında 182,9...

Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Kamu ve Özel Hastanelere Sağlık Hizmetleri Karşılığında 182,9 Milyar Liralık Ödeme Gerçekleştirildi

458
0

Bakan Selçuk: “GSS Kapsamında Kamu ve Özel Hastanelerimize Sağlık Hizmetleri Karşılığında 182,9 Milyar Liralık Ödeme Gerçekleştirdik”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında 2018 -2020/Ağustos döneminde kamu ve özel hastanelere sağlık hizmetleri karşılığında 182,9 milyar liralık ödeme gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Zehra Zümrüt Selçuk, sağlık hizmetinin finansmanını üstlenen Bakanlık olarak, hizmetin tüm vatandaşlara eşit, etkin, kaliteli ve yeterli düzeyde sunulmasının birincil hedefleri olduğuna işaret etti.

Bakan Selçuk, şu açıklamalarda bulundu:

“Genel Sağlık Sigortası Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüşümlerinden biri. Bugün dünyanın en geniş kapsamlı, sürdürülebilir ve erişilebilir sağlık paketini sunan Türk Genel Sağlık Sigorta Sistemi, bir ‘Türk mucizesi’ olarak adlandırabileceğimiz bir sistem. Uluslararası anlamda büyük bir başarı örneği olarak nitelendirdiğimiz Genel Sağlık Sigortası ile Türkiye nüfusunun tamamına yakınını sağlık güvencesi kapsamına aldık. Genel sağlık sigortası ile vatandaşlarımızın öncelikle sağlıklarının korunması, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağladık.”

“SGK olarak 2019’da Özel Hizmet Sunucularına 11 Milyar, Kamuya da 58 Milyar Lirayı Aşkın Ödeme Yaptık” 

Geçen yıl hastanelere başvuran 69 milyonu aşkın kişinin 24 milyona yakınının özel hizmet sunucularına müracaat ettiğini belirten Bakan Selçuk, bunun karşılığında SGK olarak 2019’da özel hizmet sunucularına 11 milyar lirayı aşkın, kamuya da 58 milyar lira ödeme yaptıklarını anlattı.


Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDevir işlemine ilişkin yönetim kurulu kararı damga vergisine tabi midir?
Sonraki İçerikYüksek ve orta yüksek teknolojili sanayi sınıfında yer alan ürünlerin imalatına ilişkin olarak düzenlenen kağıtlar damga vergisine tabi midir?.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz