Ana Sayfa Vergi Genç girişimci istisnasından geçici vergi dönemlerinde de yararlanılabilir mi?

    Genç girişimci istisnasından geçici vergi dönemlerinde de yararlanılabilir mi?

    Genç girişimci kazanç istisnadan yararlanan ticari kazanç sahipleri ile serbest meslek erbabının (basit usulde vergilendirilenler, Gelir Vergisi Kanununun 42'nci maddesi kapsamında kazanç elde edenler ve noterlik görevini ifa ile mükellef olanlar hariç) geçici verginin hesabında da söz konusu istisnayı dikkate alabilirler.

    1
    0

    Genç girişimci istisnası her geçici döneminde gösterilmek zorunda mıdır? sadece yıllık vergide göstersek yeterli midir. ben geçici beyanda göstermedim yıllık beyanda göstermek istesem geçmiş geçici beyanlara düzeltme vermek zorunda mıyım?

    Yıllık gelir vergisi beyannamesinden indirim yapabilirsiniz. Geçici vergi beyannamesinde düzeltme yapılmaz.

    Genç girişimci kazanç istisnadan yararlanan ticari kazanç sahipleri ile serbest meslek erbabının (basit usulde vergilendirilenler, Gelir Vergisi Kanununun 42’nci maddesi kapsamında kazanç elde edenler ve noterlik görevini ifa ile mükellef olanlar hariç) geçici verginin hesabında da söz konusu istisnayı dikkate alabilirler.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir vergisi mükellefleri geçici ve gelir vergisinin tahakkukunu ve ödemesini yevmiye defterine kaydeder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz