Ana Sayfa Vergi Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden düzenlediğimiz e-arşiv faturalar iptal edilir mi?

    Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden düzenlediğimiz e-arşiv faturalar iptal edilir mi?

    543
    0
    Gençlik spor bakanlığına senaryo olarak kamu faturası kestik. Yanlışlıkla GİB’e gönderildikten sonra faturanın hatalı olduğunu tespit ettik. 2 taraf işleme almazsa fatura iptal dediler. Kamu faturalarında iptal etmek nasıl oluyor. 2 taraf işleme almazsa iptal sayılır mı?

    Sorunuzda geçen süreç GİB e-arşiv faturalar için geçerlidir.

    E-faturalar;
    a. portal
    b. KEP
    c. iade faturası gibi seçeneklerden birini kullanarak 7 gün içinde iptal edilmelidir.


    Firmanın e-defter e geçişinde transit ticaret cirosu da dahil midir? Firmanın 2019 yurtiçi satış hasılatı 5 milyon TL’nin altındadır ancak “transit ticaret” hasılatı 5 milyonun üzerindedir. Bu durumda e defter e geçmek gerekir mi?

    Ciro bazında baktığımızda; 2018 veya müteakip hesap dönemleri “brüt satış hasılatı” (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin kriterine bakmak gereklidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket sermayesinin intifa ve kuru mülkiyete isabet eden değerlerin veraset ve intikal vergisi matrahından indirilip indirilmeyeceği
    Sonraki İçerik“Ticaret Sicili Mevzuatı Modülü” devreye alındı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz