Ana Sayfa Duyurular GAP Avrupa’dan Çekilmek İstiyor

GAP Avrupa’dan Çekilmek İstiyor

661
0

ABD merkezli hazırgiyim ve moda markası GAP’in Avrupa operasyonlarından çekilmek istediği belirtilmektedir.

GAP Yönetiminin Avrupa’daki operasyonlarını franchise yoluyla üçüncü taraflara devretmek istediği belirtilmektedir.

GAP Yönetiminin 21 Ekim tarihinde yaptığı açıklamaya göre şirketin küresel çapta iş modelini değiştirmeyi planladığı ve bu doğrultuda Avrupa iş modelini de değiştireceği belirtilmektedir.

Değerlendirilen en güçlü olasılıklardan birinin de GAP tarafından direk yönetilen İngiltere, İrlanda, Fransa ve İtalya mağazalarının 2021 yılı 2. Çeyrek dönem sonunda kapatılması olduğu belirtilmektedir.

Şirketin Avrupa dağıtım modelinin de yeniden değerlendirildiği ve İngiltere’nin Rugby şehrinde yer alan şirket dağıtım merkezinin kapatılabileceği belirtilmektedir.

Aynı habere göre GAP Yönetiminin önümüzdeki dönem online satışlara daha çok ağırlık vereceği anlaşılmaktadır.

GAP Yönetiminin Kuzey Amerika’da ise gelecek yılın sonuna kadar, çoğu AVM’lerde olmak üzere, 175 mağazayı kapatmayı planladığı ve bu plana göre 2021 sonunda GAP mağazalarının yüzde 80’inin AVM’ler dışında olacağı belirtilmektedir.

 


Kaynak: İTKİB – Tam link https://www.ihkib.org.tr/tr/bilgi-bankasi/dunyadan-haberler/i-4601
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTam mülkiyet ve kuru mülkiyet olmak üzere adına kayıtlı iki ayrı taşınmazı olan mükellefler için indirimli emlak vergisi oranı uygulaması
Sonraki İçerikHuzur hakkı ödemeleri 1003B mi yoksa 1003A formatında mı bildirilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz