Ana Sayfa Haberler G20, OECD’nin dijital ekonominin vergilendirilmesine ilişkin yaklaşımını destekledi

G20, OECD’nin dijital ekonominin vergilendirilmesine ilişkin yaklaşımını destekledi

566
0

G20, OECD’nin dijital ekonominin vergilendirilmesine ilişkin yaklaşımını destekledi

Avrupa Vergi Danışmanları Federasyonu ETAF’ın haberine göre, 18 Ekim 2019 tarihinde Washington’da düzenlenen G20 Zirvesinde dünyanın en güçlü ekonomilerinden gelen Maliye Bakanları, ileri düzeyde dijitalleştirilmiş ve tüketiciye yönelik işletmelerin vergilendirilmesi ile ilgili olarak OECD Sekretaryası tarafından ortaya konan “Birleşik Yaklaşım” önerisine yeşil ışık yaktı.

20 Ekim’de OECD, IMF ve Dünya Bankası, teklifi hükümet örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve işletmelerle konuyu görüşmek üzere Washington’da bir konferans düzenledi. Konferansta “Birleşik Yaklaşımın” uluslararası vergi sistemindeki ülkelerin tek taraflı girişimlerinden kaynaklanan kaostan nasıl kaçınılabileceği ve bu yaklaşımın nasıl yararlı olabileceği görüşüldü. Öte yandan, bu yaklaşım her ne kadar kabul görse de özellikle idari kapasiteye sahip olmayan, gelişmekte olan ülkeler için basitleştirmeye ihtiyaç duyulurken başka karmaşık bir yapının eklenmesinin doğru olmadığını savunanlar oldu.


Kaynak: https://www.etaf.tax/index.php/newsarea/149-weekly-tax-news-28-october-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEsnaf ve Sanatkârlar meslek odalarının çalışma bölgeleri nerelerdir?
Sonraki İçerikFaturası önce kesilen malların alış faturaları bir ay sonra gelirse geç gelen faturalar fatura kesilen ayda kayıt altına alınabilinir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz