Ana Sayfa Muhasebe Faturası önce kesilen malların alış faturaları bir ay sonra gelirse geç gelen...

Faturası önce kesilen malların alış faturaları bir ay sonra gelirse geç gelen faturalar fatura kesilen ayda kayıt altına alınabilinir mi?

Faturası önce kesilen malların alış faturaları bir ay sonra gelirse geç gelen faturalar fatura kesilen ayda kayıt altına alınabilinir mi?

662
0

Bir Etüd Merkezi mükellefimiz 9.ayda Kitap ve Eğitim bedeli faturaları kesmiştir. Fakat Kitapların faturası 10.ayda gelmiştir. Bu durumda 9.ayda kitapları maliyete atamadığından Geçici vergi çıkmaktadır. Geç gelen fatura için 9.ayda tahakkuk kaydı yapılabilir mi?

Faturalar üzerinde yazan tarihlere göre işleme alınır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikG20, OECD’nin dijital ekonominin vergilendirilmesine ilişkin yaklaşımını destekledi
Sonraki İçerikİş yerinde 10 yıldan fazla çalışan bir kişi kendi isteğiyle işten ayrılırsa tazminat alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz