Ana Sayfa Dünya Fas’ta Yıllık İşsizlik oranı kentsel alanlarda %15,8 kırsal alanlarda %5,9’a arttı

    Fas’ta Yıllık İşsizlik oranı kentsel alanlarda %15,8 kırsal alanlarda %5,9’a arttı

    455
    0

    Fas Yüksek Planlama Komisyonunun (HCP) açıkladığı rakamlara göre, 2020 yılı itibariyle Fas’ın ekonomisi 165 bin kişilik istihdam yaratmış olup kuraklık ve koronavirüs salgını sebebiyle 430 bin kişilik istihdam kaybı kayıtlara geçmiştir. Diğer taraftan, işsizlik oranı kentsel alanlarda %15,8’e kadar, kırsal alanlarda ise %5,9’a kadar artarak ulusal düzeyde %9,2 oranından %11,9 oranına yükselmiş ve dolaysıyla işsiz sayısı 1,429 milyon kişiye çıkmıştır.

    Farklı sektörlerde yaşanan istihdam kaybı ile ilgili rakamlar Komisyon tarafından şu şekilde detaylandırıldı: hizmet sektörü (-107.000), tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörü (-273.000), inşaat sektörü (-9.000), endüstri sektörü, el sanatları dahil (-37.000)


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Rabat Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTarımda su tasarrufu için “Kademeli Su Kullanım Hizmet Bedeli” modelleri uygulanacak
    Sonraki İçerikTasfiyesi biten firmalar e- defterlerinin 2. Kopyalarını saklamak zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz