Ana Sayfa Çalışma Hayatı Evde Çocuk Bakımı Projesi 31 Ekimde Sonlanıyor!!!

Evde Çocuk Bakımı Projesi 31 Ekimde Sonlanıyor!!!

1858
0

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülmekte olan “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” 31 Ekim 2017 tarihi itibariyle sona erecek olup, proje kapsamındaki son bakıcı desteği Ağustos 2017 dönemi için verilecektir.

Ailelerle imzalanan Mali Destek Sözleşmelerinde de belirtildiği gibi projeden faydalanan ve bakıcı çalıştırarak gerekli koşulları yerine getiren annelere en son Ağustos 2017 dönemi için ödeme yapılabilecektir. Bu durumda ailelerin bakıcılarının 2017 yılı Ağustos ayı maaşını ve sigorta primini Eylül ayı içinde mutlaka ödemeleri gerekmektedir. Son hak edilen hibe 15-25 Ekim tarihleri arasında ailelere ödenecektir. 25 Ekim 2017 tarihinden sonra raporlama işlemleri nedeniyle kesinlikle proje kapsamında bir ödeme yapılamayacaktır. Projeden faydalananların buna göre tedbirlerini alması gerekmektedir.

1- Ağustos 2017 dönemini son hak ediş ayı olduğundan faydalanıcı annelerin Eylül 2017 ve sonrası dönemde çalıştıracakları bakıcılar için projesinden destek alması maalesef mümkün değildir. Söz konusu dönemde bakıcı çalıştırmaya devam edecek annelerin bakıcı maaş ve sigorta primlerini kendi bütçelerinden karşılaması gerekmektedir.
2- Eylül 2017 ve sonrası dönemde bakıcı çalıştırmayacak proje faydalanıcıların ise proje ofislerine gelmelerine ve projeden çıkış işlemi yaptırmalarına gerek bulunmamaktadır. Ancak, çalışmasına son verilen bakıcılar için sigorta açısından Ek-9 kapsamında işten ayrılış işlemi yaptırılması zorunludur.
3- 2017 ve sonrası dönemde bakıcı çalıştırmayacak faydalanıcıların bakıcıları için sigortalı giriş işlemlerini yaptırdıkları Sosyal Güvenlik Merkezlerinden/Proje Ofislerinden Ek-9 Servislerine bizzat başvuru yaparak işten ayrılış işlemi yaptırmaları gerekmektedir.
4- Bakıcılarını en son 31 Ağustos 2017 tarihinde çalıştıracak faydalanıcılarının işten çıkış işlemlerini 01-10 Eylül 2017 tarihleri arasında yaptırmalarının kanuni zorunluluktur.
5- Bakıcısını işten çıkaran faydalanıcılar tarafından ayrıca “Ek-9 Çıkış Bildirgesi Formu” için son kez tahakkuk edecek 25,30 TL tutarındaki damga vergisi takip eden ay içerisinde ödenmelidir.
6- Projeden faydalananların 15 ila 25 Ekim 2015 tarihlerinde yapılacak bakıcı desteği ödemelerinde aksaklık yaşamamaları için anne ve bakıcı Halk Bankası hesaplarının Ekim ayı sonuna kadar açık tutulması gerekmektedir.

Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 Yılı Temmuz Ayında Gümrük İdaresi Tarafından 7,9 Milyar TL Vergi Tahsil Edildi!
Sonraki İçerik2017 Yılı Ocak-Temmuz Döneminde Hangi Marka Araç Satışı Daha Fazla Biliyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz