Ana Sayfa Haberler Euro Bölgesinde sanayi üretimi azaldı – Nisan 2019

Euro Bölgesinde sanayi üretimi azaldı – Nisan 2019

661
0
Euro Bölgesinde sanayi üretimi azaldı – Nisan 2019

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Nisan ayına yönelik sanayi üretim istatistiklerini açıkladı.

Buna göre Nisan ayında sanayi üretimi mart ayına oranla 19 üyeli EA19 bölgesinde yüzde 0,5 azalırken 28 üyeli EU28 bölgesinde yüzde 0,7 azaldı.

Bir önceki yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında ise sanayi üretimi, EA19 bölgesinde yüzde 0,4 ve EU28 bölgesinde yüzde 0,1 azaldı.

Sanayi üretim verileri mevcut olan ülkelere bakıldığında ise Nisan ayında en fazla düşüşün yüzde 2,7 ile İngiltere ve yüzde 2,3 ile Almanya’da görüldüğü bildirildi.

Sanayi üretim alanında Nisan ayında en fazla artış gösteren ülkeler ise yüzde 3,6 ile İrlanda ve yüzde 2,9 ile Portekiz oldu.

Söz konusu ülkeler yıllık bazda incelendiğinde sanayi üretiminde en fazla düşüş görülen ülkeler yüzde 3,4 ile Almanya ve yüzde 2,7 ile Hollanda olarak kaydedildi. Yıllık bazda sanayi üretimini en fazla arttıran ülke ise yüzde 13,8 oldu.

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerik18 yaş altı engelli aylığında engelli kişinin annesi veya babasının mahkeme kararı almasına gerek var mıdır?
Sonraki İçerik18 yaş altı engelli aylığına başvuruda bulunan kişinin muhtaçlık hesaplaması yapılmakta mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz