Ana Sayfa Dünya Euro Alanı’nda Ağustos ayında Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi 61,5 değeriyle piyasa...

    Euro Alanı’nda Ağustos ayında Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi 61,5 değeriyle piyasa beklentisi olan 62 değerinin altında kaldı

    403
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Ağustos ayı için açıklanan İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) 62,7 değeriyle piyasa beklentisi olan 65 değerinin altında kaldı. Aynı şekilde Ağustos ayına ait Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) 55,2 değeriyle piyasa beklentisi olan 59,5 değerinin altında belirlendi.
    • ABD’de Ağustos ayında satılan konut miktarı bir önceki aya kıyasla %2 yükselerek 5,99 milyon adet ile piyasa beklentisi olan 5,83 milyon konut satışının biraz üzerinde açıklandı.
    • ABD’de Temmuz ayı Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri piyasa beklentisi olan %0,5 değerinin üzerinde kalarak %0,7 olarak açıklandı. Yine aynı aya ait Dayanıklı Mal Siparişleri piyasa beklentisinin üstünde % -0,1 olarak açıklandı.
    • ABD’de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla 2021 yılının ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak piyasa beklentisi olan %6,7 değerinin altında kaldı ve %6,6 olarak belirlendi.
    • ABD’de geçtiğimiz hafta işsizlik maaşına başvuraların sayısı piyasa beklentisi olan 350 bin kişinin üzerinde kalarak 353 bin kişi olarak açıklandı.
    • Euro Alanı’nda Ağustos ayı için açıklanan Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) 61,5 değeriyle piyasa beklentisi olan 62 değerinin altında kaldı. Ayrıca, yine aynı aya ait Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) 59,7 değeriyle piyasa beklentisi olan 59,8 değerine yakın seyretti.


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMevduat bankaları ve katılım bankalarından Ocak-Mart 2021 dönemi içerisinde tahsil edilen Aralık 2020 dönemine ait sigorta prim gelirleri %24 arttı
    Sonraki İçerikATO, Kuaför Sektöründeki Haksız Rekabeti Mercek Altına Aldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz