Ana Sayfa Duyurular ATO, Kuaför Sektöründeki Haksız Rekabeti Mercek Altına Aldı

ATO, Kuaför Sektöründeki Haksız Rekabeti Mercek Altına Aldı

403
0

ATO ÜYESİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİ, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARINDA KULLANILAN MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERİN HAKSIZ REKABET OLUŞTURDUĞU GEREKÇESİYLE SIKI DENETİME TABİ TUTULMASINI İSTEDİ.

ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: “MERDİVEN ALTI ÜRÜNLER HEM SAĞLIĞI HEM REKABETİ BOZUYOR” 

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) sektörleri temsil eden 67 Meslek Komitesi’nin sorunlarını gündeme getirerek çözüm arayan ATO bu kez 43 No’lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi’nin sektördeki haksız rekabet sorununu gündeme taşıdı. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz’ın Başkanlığı’nda Ankara Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan’ı ziyaret eden 43 No’lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi üyeleri kuaför ve güzellik salonları’nda kullanılan merdiven altı ürünlerin sektörde haksız rekabet oluşturduğunu belirterek, sıkı denetime tabi tutulması taleplerini iletti. 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada kuaför, berber ve güzellik salonlarında kullanılan merdiven altı ürünlerin halkın sağlığını tehlikeye atarak sektörde haksız rekabet oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, “Merdiven altı ürünler hem halkın sağlığını hem de sektördeki rekabet ortamını bozuyor” dedi. 

-“ÇÖZÜMÜN ŞİFRESİ KOOPERATİFLEŞME”-

Sektörde yaşanan bu sıkıntının kooperatifleşme ile aşılabileceğini kaydeden Yılmaz, kooperatifleşmenin nitelikli iş yapış süreçlerinin de önünü açtığını söyledi. Yılmaz, “Kooperatif kurma çabaları pek çok sektörün yıldızını parlatacaktır. Kuaförlerle birlikte başlattığımız kooperatifleşme sürecinin diğer sektörlere de örnek olarak lokomotif görevi görmesini umuyoruz.” dedi. 

Merdiven altı ürünlerle mücadele ederek haksız rekabet engellendiğinde sektörün sırtındaki yükün de hafifleyeceğini ifade eden Yılmaz,  “İstiyoruz ki hakkıyla iş yapan insanımız kazansın. Kooperatifleşme ile dayanışma olacak, tüccar kazanacak” dedi. 

-“BAŞKENT’TE FARBİKA KURMAK İSTİYORUZ”- 

43 No’lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi Başkanı Ömer Sarıoğlu, ithalattan kaynaklanan yüksek fiyatlı ürün sorununu, kurdukları Kuaförler Temin ve Tevzi Kooperatifi’nde (KUKOOP) ürettikleri yerli ve uygun fiyatlı ürünlerle aşabileceklerini belirtti. Sarıoğlu, “Uluslararası marka satışlarının yanı sıra kendi markamızı da oluşturup satarak yüzde 100 müşteri memnuniyetine ulaştık. Yerliliğe ve milliliğe önem vererek Ankara merkezli üretime devam etmek için Başkentte bir fabrika kurmayı da arzuluyoruz” dedi.

-“DENETİM KRİTERLERİNİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BELİRLEYELİM”-

Ankara Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ise konuşmasında zabıtaların denetimlerde hangi kriterlere bakarak denetim yapacağının sektör temsilcileri ile birlikte konuşulmasının daha verimli olabileceğine dikkat çekti.

Özellikle göreve yeni başlayan zabıtalara bu konuda özel bir eğitim verilmesinin sektördeki denetimlerin etkin olmasını sağlayarak haksız rekabeti önleyeceğini belirten Koç, “Sektörle birlikte güçlerimizi birleştirerek, halk sağlığını koruma adına etkili sonuçları alabiliriz” diye konuştu.

-“ÇÖZÜMÜ BİRLİKTE ÜRETMELİYİZ”-

Ziyarette konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan da “Kayıt dışılık her alanda zarara uğratıyor sektörleri. Halk sağlığının en çok konuşulması gereken sektörlerden biri olan kuaför, berber ve güzellik salonlarının yaşadığı soruna birlikte çözüm üretmeliyiz” dedi.

Ziyaretler sonucunda ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Ankara Zabıta Daire Başkanlığı’nın katılımı ile Ankara Ticaret Odası‘nda bir toplantı gerçekleştirilerek sektör temsilcileri ile birlikte denetim kriterlerinin görüşülmesi kararlaştırıldı.

Ziyarete 43 No’lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi Meclis Üyesi Gürsel Deliktaş ile sektör temsilcileri Akın Emen, Murat Karakaya, Tuncay Baruğ da katıldı.


Kaynak: Ankara Ticaret Odası (ATO)
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEuro Alanı’nda Ağustos ayında Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi 61,5 değeriyle piyasa beklentisi olan 62 değerinin altında kaldı
Sonraki İçerikYeni kurulan bir işletme stok affından faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz