Eski Basketbolcu Mehmet Okur hayatını anlatıyor

1121
0

Eski Basketbolcu | Former Basketball Player | 2018 | TEDxReset | Mehmet Okur


Mehmet Okur’un mahalle arasındaki tozlu sokaklardan NBA’e uzanan yolculuğu. A journey from friendly games at hometown to NBA. 1979’da Yalova’da dünyaya gelen Mehmet Okur, spor kariyerine ilk olarak futbol ile başladı. Sonrasında basketbola geçiş yapan Okur’un ilk takımı ise Oyak Renault oldu. Daha sonra Tofaş ve Anadolu Efes formaları giyen Mehmet Okur’un kariyerinde, 1 NBA şampiyonluğu, 3 Türkiye şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası bulunuyor. Ayrıca Anadolu Efes’in 2000-2001 sezonunda Avrupa üçüncüsü olan kadrosunda yer aldı. Milli Takım formamızı da başarıyla giyen Okur, 2001 Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olan Milli Takım kadrosunda da yer aldı. NBA kariyerine Detroit Pistons ile adım atan başarılı basketbolcu, 2004 yılında NBA şampiyonluğu elde eden ilk Türk sporcu olmasının yanı sıra All-Star maçında forma giyen ilk oyuncumuz da oldu. Okur NBA’de Utah Jazz ve New Jersey Nets formalarını giydi. Aktif basketbolculuk kariyerinin ardından yine NBA’de Phoenix Suns takımının antrenör kadrosuna dahil olan Okur, bu onura erişen ilk Türk spor insanı olmayı da başardı. Yeliz Okur ile evli olan Mehmet Okur üç çocuk babasıdır.

 

Born in 1979, in Yalova, Mehmet Okur started his sports career with football. He then transferred to basketball, and his first team was Oyak Renault. Later on, he played in Tofaş and Anadolu Efes, and throughout his career he won 1 NBA championship, 3 Turkish championships, 5 Turkish Cups, and 2 Turkish Presidency Cups. He was in the roster of Anadolu Efes during the 2000-2001 season when the team came in third place in Euroleague. Onur was also a successful national team player. He was in the national team roster, which came in second place in the 2001 European Championship. Starting his NBA career in Detroit Pistons, he became the first Turkish player to win an NBA championship in 2004, and he was also the first Turkish player to play in an All-Star game. He played in Utah Jazz and New Jersey Nets in NBA. After his active basketball career, he became one of the coaches of Phoenix Suns, which made him the first Turkish coach to have this distinct honour. Mehmet Okur and Yeliz Okur are married with three children This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community.

 


Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=JxHFtarhhr8
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikKıdem Tazminatına Hak Kazanma Halleri…
Sonraki İçerikİkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz