Ana Sayfa SGK Engelli personeller arge kapsamında çalışabilir mi?

    Engelli personeller arge kapsamında çalışabilir mi?

    703
    0

    Teknopark müşterimiz için 2021’de 4691- 5746 sayılı kanunda değişen maddeye göre işçi gelir vergisi hesaplarken brüt ücrete agi dahil edilmeli midir?

    AGİ hesaplamalara dahil edilmemiştir. Hesaplamalardan sonra nete ilave edilmelidir.

    Engelli personelin arge kapsamında çalışması olduğunda, Arge’de çalıştığı kadar günü 5746 kanun gününden bildirebilir miyiz? 

    İşçinin SGK teşvikleri kapsamında hem Engelli hem Ar-Ge Personelidir. 

    Yalnız 15 gün Ar-Ge personelidir. 

    İşçinin 30 Günlük çalışmasını Engelli çalışması kapsamında da gösterebiliriz. 

    Ancak 30 günlük çalışmasını 14857 sayılı yasa kapsamında göstermek X işletmesi için fizibıl değildir. 

    X işletmesi işçinin 15 günlük ücretini 05746 sayılı kanunda numarası seçerek, diğer 15 günlük ücretini 14857 sayılı kanun numarası seçerek bildirmesi mümkündür.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket kuruluşlarında verilen imza beyanı diğer kurumlarla paylaşılacak
    Sonraki İçerikŞirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapıldı 20.02.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz