Ana Sayfa SGK Emekli olduktan sonra SGDP’li olarak çalışanlara istirahat parası ödenmez

    Emekli olduktan sonra SGDP’li olarak çalışanlara istirahat parası ödenmez

    1848
    0

    Emekli olduktan sonra çalışanlar (SGDP) hastalık raporu aldıklarında sağlık raporu parasını devlet öder mi?

    Emekli olup tekrar çalışmaya başlayanlara geçici iş göremezlik ödeneği ödenmez. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışanlar, hastalık veya analık raporu nedeniyle istirahat raporu almaları durumunda geçici iş göremezlik ödeneği verilmez. Bu durum, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) web sitesinde de açıkça belirtilmiştir.

    SGK’nın web sitesinde yer alan açıklama şu şekildedir:

    “Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışanlar, hastalık veya analık raporu nedeniyle istirahat raporu almaları durumunda geçici iş göremezlik ödeneği verilmez.”

    Bu nedenle, emekli olup tekrar çalışmaya başlayan kişilerin hastalık veya analık nedeniyle istirahat raporu almaları durumunda geçici iş göremezlik ödeneği alma hakları yoktur.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş makinasının operatörü ile birlikte kiralanması hizmeti için düzenlenen fatura KDV tevkifatına tabii midir?
    Sonraki İçerikYersiz alınan konaklama vergisi nasıl geri alınır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz