Ana Sayfa Muhasebe E-SM Makbuzunu tahsilata göre düzenleyebilir miyiz?

    E-SM Makbuzunu tahsilata göre düzenleyebilir miyiz?

    E-SM Makbuzu tahsilata göre düzenlenir mi?

    562
    0

    Mayıs sonunda e-Makbuz için TÜRMOB’a müracat ederek e-imza bölümünden işlemi yaptık. Haziran ayı için e-Makbuz mu kesmek lazım yoksa Haziran ayını da kâğıt ortamında kesebilir miyiz? Haziran içinde pandemi dolayısıyla e-SM makbuz kesemedik.

    Kayıt mayıs ayında olduğu için Haziran ayında e-Smm düzenlenmesi gerekir.

    Temmuz ayı gelirleri için e-smmkz düzenleyeceğiz. Bankaya gelen havalenin tarihine göre mi makbuzu düzenlemeliyiz yoksa ay sonu itibariyle düzenlesek olur mu? Ödemesini alamadığımız firmalar için de makbuzları her ay düzenli kesmeli miyiz? Çoğu muhasebeci gelen havaleye göre makbuz düzenleyip gelmeyen ödemelere hiç makbuz kesmiyor. Bu işlemlerin hangisi doğru? Parasını alamadığımız firmalara da her ay makbuz düzenlemeli miyiz?

    E-sm makbuzunun hizmetin verildiği ayın sonuna kadar düzenlenmesi gerekir. Tahsilat yapılmasa da her ay makbuz kesilmesi gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEkonomik güven endeksi Ağustos ayında %4,4 oranında arttı
    Sonraki İçerikAğustos Ayına İlişkin İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri 3 Eylül’de Başlayacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz