Ana Sayfa Vergi E-Faturaya geçişte brüt satış hasılatı hesabına hangi hesaplar dahil edilir?

    E-Faturaya geçişte brüt satış hasılatı hesabına hangi hesaplar dahil edilir?

    693
    0
    5.000/30.000’e e-Arşiv uygulamasına geçildikten sonra 24.01.2020 tarihinde sehven KDV hariç 6.975,00 TL e-arşiv fatura kesmem gerekirken sehven hatalı olarak 6.975.000,00 TL fatura kestim. Buna istinaden karşı taraf bize aynı tutarda iade faturası kesti. Biz tekrardan doğru faturayı 6.975.00 TL’yi fatura ettik. Tereddütüm şu sehven hatalı kesilen fatura kayıtlarımızda brüt satışlarda gözükmekte iade faturası da satış iadelerinde. Brüt satışımız 5.000,000 TL’yi geçtiği için gerçek olmayan bu hatalı satış işlemi nedeniyle e faturaya geçme zorunluluğumuz var mıdır?

    600-601-602 hesapların bakiyesi 5 milyon TL ‘yi geçip geçmediğine bakmak gerekli. 

    İlgili tebliğ; 1- 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler.” 


    Firmamız aktifine kayıtlı gemisini kiraya vererek faaliyetini sürdürmektedir. 
    2020 ciromuz 31.000.000 TL’dir. Faaliyet alanımız uluslararası gemi işletmesi ve acenteliğidir. Bu durumda e-irsaliyeye geçme şartı var mıdır?

    e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı ; (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 25 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler 01/07/2020 Tarihinden itibaren e-İrsaliye kullanacaklardır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDövizli işlemlerde hangi kur değerini kullanmalıyız?
    Sonraki İçerikSistem hatası nedeniyle gönderilemeyen SGK bildirgesi için kurum tarafından ceza kesilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz