Ana Sayfa Vergi E-Fatura ve E-Arşiv Faturanın Üzerinde İmza Olması Gerekir Mi?

    E-Fatura ve E-Arşiv Faturanın Üzerinde İmza Olması Gerekir Mi?

    245
    0

    13.05.2015 tarihi itibari ile e-arşiv uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. Faturalarımız e-arşiv yönetmeliğine göre, mali mühür ile onaylanmakta ve elektronik olarak da imzalanmaktadır yani yasal olarak tüm gereklilikler yerine getirilmektedir. Buna rağmen, faturalarını gönderdiğimiz kamu kurumları faturanın üzerinde ıslak imza ve kaşe olmadığı için itiraz etmektedirler.

    Mali mühür ile onaylanmış, elektronik olarak imzalanmış bir faturaya tekrar kaşe + ıslak imza uygulanmalı mıdır ? Kamu kurumları yada diğer müşterilerimizin bu faturayı kabul etmeme ihtimalleri bulunmakta mıdır ?

    433 seri numaralı VUK Genel Tebliği, 7- Belgelerin Alıcılarına Teslimi başlıklı maddesinde: ”Vergi Usul Kanununun faturanın nizamına ilişkin hükümlerine göre faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzasının bulunması mecburidir.

    Bu hükme göre, vergi uygulamaları bakımından faturada imzanın bulunması zorunlu olmakla beraber, faturanın şekil ve nizamına ilişkin esaslara riayet edilmek şartıyla, düzenleme tarihinde imzaya yetkili olanın imzasının notere tasdik ettirilip basım sırasında fatura üzerine yazdırılmak suretiyle faturanın (hazır imzalı olarak) kullanılabilmesi mümkündür.” açıklaması yapılmıştır.

    E-arşiv faturada kağıt fatura gibi VUK ve diğer vergi kanunları hükümlerine tabidir. Fatura mevzuatıyla ilgili bilgiyi 444 0 189 numaralı telefondan alabilirsiniz.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerike-Gider Pusulası Uygulamasına Geçiş Zorunluluğu  
    Sonraki İçerikOluşturulmuş ve onaylanmış e-faturalar iptal edilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz