Ana Sayfa Duyurular E-Fatura Uygulamasında 1150 ve 1160 Hatası Alan Mükelleflerin Dikkatine

E-Fatura Uygulamasında 1150 ve 1160 Hatası Alan Mükelleflerin Dikkatine

414
0

21/06/2021 tarihi itibariyle Türk Lirası dışında para birimi kullanan ve döviz kuru bilgisi giren mükelleflerin 1150 hata kodu alarak (cac:PricingExchangeRate/cbc:CalculationRate elemanı değeri. cac:PricingExchangeRate/cbc:CalculationRate elemanı noktadan önce en fazla 15 , noktadan sonra (kuruş) en fazla 4 haneli olmalıdır.) faturalarını gönderememe sorunu Başkanlığımızca giderilmiştir.

Bu şekilde hata alan ve faturalarını gönderemeyen mükelleflerimizin ilgili faturalarını tekrar zarflayarak göndermesi halinde faturaları başarılı olarak iletilebilecektir.


Kaynak: TÜRMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYevmiye defterini ana hesap bazında yazdırabilir miyiz?
Sonraki İçerikNazım hesaplar kapanış fişinde yer alır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz