Ana Sayfa Vergi E-Fatura uygulamasına kendi isteğiyle geçen bir firma e-Deftere geçmek zorunda mıdır?

    E-Fatura uygulamasına kendi isteğiyle geçen bir firma e-Deftere geçmek zorunda mıdır?

    Kendi isteği ile de olsa e-deftere geçenler e-fatura kullanmak zorundadır.  

    387
    0
    Mükellefim zorunlu olmadığı halde, hazır programlardan fatura kesmesi kolay olsun diye e-faturaya geçti. 2020 yılı cirosu 5.000.00 TL ‘nin altındadır. 2020 yılında e faturaya geçen müşterim 2021 yılında e-deftere geçmesi gerekir mi?

    5 milyonun altında olduğu için e-defter zorunluluğu yoktur.


    Kendi isteğimizle 2021 yılında E-defter geçeceğiz. 2018-2019 yılı ciromuz 5.000.0000 TL altında 2020 yılı ciromuz 6.500,00 TL, e-arşiv ve e-faturaya 01.07.2021 yılında mı geçmeliyiz?

    E-deftere geçmeniz halinde; e-fatura kullanmak zorundasınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTelevizyon, Beyaz Eşya, Mobilya ve Kuyumda Taksit Sayısı Azaltıldı
    Sonraki İçerikResmi Rezerv Varlıkları Kasım 2020’de bir önceki aya göre %2,2 azalarak 82,7 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz