Ana Sayfa Vergi E-Deftere tabi firmanın sermaye artışı raporunda hangi bilgilere yer vermeliyiz?

    E-Deftere tabi firmanın sermaye artışı raporunda hangi bilgilere yer vermeliyiz?

    Yazılacak verilerle tespit yapıldığından tüm bilgilere gerek yoktur. Mevcut defterlerin bilgileri ile raporun düzenlemesi ile sicildeki işlemleriniz için yeterli olacaktır.

    506
    0
    E-defter mükellefimiz için sermaye artışı yapacağız. Raporlarda yasal defter bilgileri istenmektedir. Yevmiye ve kebir için herhangi bir tasdik yapılmadığından sadece envanter bilgisini yazıp diğer kısımlara e-defter yazsam kabul olur mu acaba?

    Yazılacak verilerle tespit yapıldığından tüm bilgilere gerek yoktur.

    Mevcut defterlerin bilgileri ile raporun düzenlemesi ile sicildeki işlemleriniz için yeterli olacaktır.


    Geçmiş yıllar zararlarının yüksekliğinden dolayı Özkaynakları tükenmiş olan bir limited şirketin sermaye artışını yapmak istiyoruz. Ortakların şirkete vermiş olduğu borçlardan sermaye artışı yapılabilir mi?

    Sermaye artışlarında ortak alacaklarından yapılmasına engel düzenleme bulunmamaktadır.

    Ancak artacak rakam ve ödenecek limit için www.ito.org.tr den Ticaret sicili işlemlerinden türe göre sermaye artışı bölümünde hesaplama tablo örneği bulunmaktadır.

    İnceleme yapılarak evrakın hazırlanması yerinde olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-fatura mükellefleri kağıt fatura ve ÖKC kullanabilir mi?
    Sonraki İçerikİşçinin Tedavisi Mümkün Olmayan Hastalığa Yakalanması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz