Ana Sayfa Vergi E-Defter Uygulamasında Açılış Onayları ve Kapanış Onayları Hangi Sürelerde Nasıl Yapılır?

    E-Defter Uygulamasında Açılış Onayları ve Kapanış Onayları Hangi Sürelerde Nasıl Yapılır?

    5159
    0

    1- E-DEFTER UYGULAMASINDA AÇILIŞ ONAYI HANGİ SÜRELERDE NASIL YAPILIR?
    Açılış Onayı: 1 Sıra Nolu Elektronik Defter Genel Tebliğine göre Gerçek ve Tüzel kişiler için “Elektronik defter tutma sürecinde hesap döneminin ilk ayının beratının alınması açılış onayı yerine geçecektir. ” hükmü bulunmaktadır. Berat yükleme süresi, ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar olduğundan, bu süreler içerisinde yapılan hesap döneminin ilk ayına ait berat yüklemeleri açılış onayı yerine geçecektir.

    2- E-DEFTER UYGULAMASINDA KAPANIŞ ONAYI HANGİ SÜRELERDE NASIL YAPILIR?
    Kapanış Onayı: 1 Sıra Nolu Elektronik Defter Genel Tebliğine göre Gerçek ve Tüzel kişiler için “Elektronik defter tutma sürecinde hesap döneminin son ayının beratının alınması kapanış onayı yerine geçecektir.” hükmü bulunmaktadır.

    3- TÜZEL KİŞİLERDE HESAP DÖNEMİNİN SON AYINA AİT E-DEFTER BERATLARI NE ZAMAN GÖNDERİLMELİDİR?
    Tüzel Kişiler; Hesap döneminin son ayına ait elektronik defterlerin beratları 1 Sıra Nolu Elektronik Defter Genel Tebliğinde yapılan değişikliğe göre kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın son gününe kadar gönderilmelidir. Bu süreler içerisinde yapılan hesap döneminin son ayına ait berat yüklemeleri kapanış onayı yerine geçecektir.

    4- GERÇEK KİŞİLERDE HESAP DÖNEMİNİN SON AYINA AİT E-DEFTER BERATLARI NE ZAMAN GÖNDERİLMELİDİR?
    Gerçek Kişiler; Hesap döneminin son ayına ait elektronik defterlerin beratları 1 Sıra Nolu Elektronik Defter Genel Tebliğinde yapılan değişikliğe göre ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar gönderilmelidir. Bu süreler içerisinde yapılan hesap döneminin son ayına ait berat yüklemeleri kapanış onayı yerine geçecektir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİş Sözleşmesi Feshedilen İşçi Tazminatlarını Almak İçin Nereye Başvurmalıdır?
    Sonraki İçerikGOOGLE Dünyada Kaçıncı Sırada?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz