Ana Sayfa Vergi E-Belge sistemi üzerinden düzenlenecek faturalar için entegratör firma kullanabilir miyiz?

    E-Belge sistemi üzerinden düzenlenecek faturalar için entegratör firma kullanabilir miyiz?

    438
    0
    İnternet üzerinden mal satış yapacak olan işletme defteri mükellefi; 
    1) Defter beyan sistemi üzerinden tutulacağı için e-fatura mükellefi olmadan 5.000-30.000 TL’e-arşiv fatura düzenleyecek. Bu işlemde herhangi bir sakınca var mıdır? 
    2) Bu mükellef internet satışından dolayı e-fatura mükellefi olma zorunda mı? 
    3) e-arşiv fatura kesme işlemini entegratör üzerinden yaparsa (paraşüt sistemi) bu durumda gib portalından kesmeyeceği için herhangi bir sorun olur mu?

    5bin ve 30 bin GİB Portal üzerinden düzenlenecek faturalar için özel entegratör sistemi mevcut değildir. GİB portal üzerinden düzenlenir. Ayrıca mükellefin başkaca yükümlülüklerinin olup olmadığına bakmak gereklidir. 

    Her satış internet satışı kapsamında değerlendirilmeyebilir, o yüzden mükellefi iyi analiz etmek gereklidir.


    E-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 25 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin uygulamaya geçtikleri ayın sonundan itibaren tüm Sevk İrsaliyelerini e-İrsaliye olarak düzenlemeleri zorunludur? 

    Merhaba, VUK 509 içinde konu hakkında çok net bir ifade bulunmamaktadır. GİB tarafından yapılacak olan bilgilendirmeye istinaden bir süreç takibi yapılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 Yılı Havzalarda Desteklenecek Ürün Listeleri Açıklandı
    Sonraki İçerikYabancı uyruklu kişilerden alınan hurdalar için gider pusuları düzenlenecektir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz