Ana Sayfa Vergi E-Belge sistemi üzerinden 5 Bin TL altı fatura düzenleyebilir miyiz?

    E-Belge sistemi üzerinden 5 Bin TL altı fatura düzenleyebilir miyiz?

    501
    0
    E-ticaret yapacak olan mükellef aracı firmalar üzerinde satış yapacaktır ve kendi sitesini kurup müşterilerine bilgi vermek ve reklam yapmak istemektedir. Kurduğu siteden satış yapmayacaktır. Bu durumda e fatura ya geçme zorunluluğu olur mu?

    Mükellefin başkaca yükümlülükleri var mı iyi analiz etmek gereklidir. 

    Araca hizmet sağlayıcı üzerinden hizmet alıp mallarını bu sitelerden satacaksa, ilgili mükellef için e-fatura yükümlülüğü oluşmayabilir. Ama bu genel bir kavramdır. Başkaca yükümlülüklerine iyi bakmak gerekmektedir.


    Çalıştığım firmanın e-fatura zorunluluğu yok sadece vergi mükelleflerine 5000 TL aşması halinde e-arşiv fatura kesme zorunluluğu var. 5000 TL altındaki vergi mükellefiyeti olan firmalara da e-arşiv fatura kesebilir miyim? 

    5 bin TL altındaki faturalarınız için de GİB portalı kullanarak fatura düzenleyebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSon üç ayda para politikası yaklaşımında ve para politikasının duruşunda önemli bir paradigma değişimine gittik
    Sonraki İçerikİhraç malı taşıyan araçlara yapılan motorin teslim tarihi ile gümrük çıkış beyannamesi kapanma tarihleri arasındaki uyumsuzluğu nasıl giderebiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz