Ana Sayfa Basından Doğum Yardımı Alacakların Ödemeleri Bayramdan Önce Yapıldı!!!

Doğum Yardımı Alacakların Ödemeleri Bayramdan Önce Yapıldı!!!

1334
0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Temmuz ayı doğum yardımı ödemesi alacakların hesaplarına ödemelerini yatırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce, 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine, canlı doğan birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 lira tutarında doğum yardımı yapılıyor.

Doğum yardımı alacak kişiler T.C. kimlik numaraları ile PTT şubelerinden başvuru yaparak ödemelerini alabilirler. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve Mavi Kart sahipleri de bu doğum yardımından aynı şartlarda faydalanabilmektedir. Büyükelçilikler ve konsolosluklara başvurularını yapıp ödemelerini alabilirler. Annenin T.C. vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmaması halinde, ödemeler T.C. vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi baba üzerinden yapılıyor.

Bugüne kadar 2 milyon 497 bin 522 anne doğum yardımından faydalanırken, toplam 1 milyar 86 milyon 998 bin 581 lira ödeme yapıldı. Bu yıl Temmuz ayında, 108 bin 317 çocuk için 105 bin 330 anneye 45 milyon 997 bin 330 lira ödemede bulunuldu.  Temmuzda, 40 bin 539 ilk, 33 bin 731 ikinci ve 33 bin 926 üçüncü ve sonraki yeni doğan çocuklar için ödeme gerçekleştirildi.

Çocuk sayısına göre en çok ödeme alan ilk beş il ise,
1- 17 bin 737 annenin doğum yardımı aldığı İstanbul,
2- 6 bin 520 rakamı ile Bursa,
3- 5 bin 164 rakamı ile Şanlıurfa,
4- 4 bin 659 rakamı ile İzmir,
5- 4 bin 194 rakamı ile Gaziantep oldu.

Kaynak: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTasfiye Halindeki Kollektif Şirketlerde Envanter ve Bilanço Kim Tarafından Düzenlenir?
Sonraki İçerik2017 Yılında Yabancı Yatırımcıların Portföy Değerleri Arttı!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz