Ana Sayfa Dijital Yaşam Dijital’de Mart’ta neler oldu. UnicoDijital sizler için derledi..

Dijital’de Mart’ta neler oldu. UnicoDijital sizler için derledi..

784
0

#EvdeKalıyoruz!

Tüm dünya ve ülkemizin üzerine kâbus gibi çöken COVID-19 ile birlikte kendimizi ve çevremizi korumak için önlem almak zorunluluk halini aldı. Bu önlemlerin en başında evde kalmak var. Birçok şirketin uygulamaya başladığı evden çalışma sistemiyle birlikte hem kendimizin hem de çevremizin güvenliğini maksimum seviyede tutmaya çalışırken Unico Digital olarak biz de #EvdeKalıyoruz!

 

 

Peki evden çalışmanın püf noktaları nelerdir? 

  • Günlük video konferanslar yapmak iş disiplinini sürdürmeye yardımcı olur.😷
  • Pijamalarla güne devam etmek ciddi anlamda çalışanın motivasyonunu düşürür. Sabah kalkıp duş alıp sonrasında kıyafet değiştirerek güne başlamakta fayda var. 😷
  • Şirket çalışma saatlerine bağlı kalmak, hem işin sıkıntısız yürütülmesi hem de konsantrasyonun dağılmaması için önemlidir. 😷

Günü rutinleştirmemek için ufak molalarla çalışmak daha keyifli hale gelir. Pomodoro tekniği ile çalışmak(25 dakika çalışıp 5 dakika mola) çalışma motivasyonunu ve verimliliği arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.😷

Apple’dan Koronavirüs desteği

Apple’dan koronavirüs için sürpriz bir destek geldi. Apple, Mac için App Store uygulama mağazasında bulunan 500 dolar değerindeki Final Cut Pro X ve Logic Pro X programlarını ücretsiz hale getirdi.

 

Covid-19 Influencerları

Korona virüsünün yaygınlaşmasıyla birlikte, bu ölümcül hastalığın yarattığı etki sosyal medyada yeni bir akıma öncülük etti. Influencer’ların virüs ile ilgili sosyal medyada yaptıkları maskeli paylaşımları viral hale geldi.

Konuya dair hazırlamış olduğumuz detaylı içeriğe buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.unicodigital.com/corona-virusu-instagram-influencerlari/

Instagram’dan Korona Virüsü önlemi

Tüm dünyanın gündemi haline gelen Korona virüsüyle ilgili sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapılırken yapılan paylaşımların içerdiği yanıltıcı bilgiler insanları paniğe sürüklüyor. Bu durumu engellemek içinse Instagram, filtrelerine kısıtlama getiriyor.

Günümüzde çok popüler olan Instagram AR (artırılmış gerçeklik) özelliğiyle kullanıcılar çeşitli efektleri kendi yüzlerine uygulayabiliyorlar. Fakat bu efektler arasında Korona virüsüyle ilgili örneklerin olması hastalıktan etkilenen insanları rahatsız edebileceği için, Instagram Korona virüsüyle ilgili olan AR efektlerini yasaklıyor. Yapılan açıklamalara göre bundan sonra sadece resmi sağlık kuruluşları AR özelliğini kullanabilecek.

Konuya dair hazırlamış olduğumuz detaylı içeriğe buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.unicodigital.com/instagram-beklenen-korona-virusu-onlemini-aliyor/

Netflix’ten #EvdeKal Kampanyası

Dijital yayın platformu Netflix, ‘sosyal izolasyon’ çağrılarına kulak asmayanlara yönelik olarak Spoiler Billboard adında dikkat çeken bir kampanyaya imza attı. Şirket, uyarılara rağmen sokağa çıkan izleyicilerini cezalandırmak için, popüler dizilerin en kritik sahnelerini sokak panolarına asarak evden çıkanları spoiler’la cezalandırdı.

Operatörlerden Evde Kal Çağrısı

Vodafone, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında tüm müşterilerine akıllı telefonları üzerinden evde kalma çağrısında bulunduğu sosyal farkındalık kampanyasıyla destek verdi. Kampanyada tüm Vodafone müşterilerinin akıllı cihazlarında operatör adı Vodafone TR ibaresi yerine #EvdeKal TR etiketiyle değiştirildi.

Vodafone’un Turkcell de bu çağrıya destek vererek operatör ismini EvdeHayatVar olarak değiştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden Korona virüs sitesi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, koronavirüsle ilgili bir internet sitesi oluşturdu. Oluşturulan bu site, salgınla ilgili güncel rakamlara erişilmesini ve çeşitli kıyaslamaların yapılmasını sağlıyor. Aşağıdaki linkten verilere ulaşım sağlayabilirsiniz:https://corona.cbddo.gov.tr

Facebook yenileniyor

Milyarlarca kullanıcıya sahip, Facebook, bu güne kadar geçirdiği en büyük tasarım değişikliğiyle mavi renk ağırlıklı temasına veda ediyor. Tasarım değişikliğiyle birlikte eklenecek yeni özellikler ise; Hızlı gezinme, görünümde sadeleşme ve Karanlık Mod özellikleri. Ayrıca Facebook’tan yapılan bir diğer açıklamaya göre Facebook grupları üzerinde daha fazla durulacağı belirtiliyor. Platform üzerinde milyonlarca grubun bulunduğunu belirten şirket, kullanıcıların kendilerini ait hissettikleri gruplarda daha kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacak çalışmalar yaptıklarını da açıkladı.

Konuya dair hazırlamış olduğumuz detaylı içeriğe buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.unicodigital.com/facebook-yenileniyor/

Microsoft Dijital Nezaket Araştırması (2020) Açıklandı

4 yıl boyunca internet kullanıcılarının online davranış ve etkileşimler karşısındaki algı ve tutumlarını inceleyen teknoloji devi Microsoft’un hazırladığı 2020 yılı Microsoft Dijital Nezaket Araştırması açıklandı. 25 ülkenin baz alındığı ve her ülkeden 500 kişinin katıldığı “Microsoft Dijital Nezaket Araştırmasında değerlendirilen 25 ülke puanlama sistemiyle dijital nezaket açısından sıralandı. Yayınlanan rapora göre dünya dijital nezaket ortalama skoru %70 iken kullanıcıların karşılaştıkları risklerin çeşidine ve sıklığına göreyse puanlama yapılan araştırmada yüksek skor, nezaketin azalması anlamına geliyor.

Facebook, platformlar arası hikaye paylaşımını aktifleştirebileceği Çapraz Hikayeler özelliği üzerinde çalışıyor.

Konuya dair hazırlamış olduğumuz detaylı içeriğe buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.unicodigital.com/facebook-hikayelerin-yeni-instagram-hikayeler-ozelligi/

Yeni uygulama Hobbi

Facebook Yeni Ürün Deney Ekibinin tasarladığı Hobbi adlı uygulama iOS platformu için yayınladı.

Kullanıcı hobileri üzerinden yola çıkılarak geliştirilen uygulamanın formatı fotoğraf ve video düzenlemekten ve içerik paylaşımından oluşuyor. İçerikler, temalarına göre ayrılarak koleksiyonlara dönüştürülüyor. Kullanıcılar yapmayı sevdiği şeyleri, yaratıcılık süreçlerini ve oluşturdukları koleksiyonlar sayesinde zaman içinde gösterdikleri gelişmeleri sergileyerek arkadaşları ile paylaşabilecekleri özet videolar da hazırlayabiliyorlar.

Konuya dair hazırlamış olduğumuz detaylı içeriğe buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.unicodigital.com/yeni-uygulama-hobbi/

Gmail’e Search Chips Özelliği Eklendi.

https://www.unicodigital.com/’den ulaşılabilir.

Instagram Hikayelere GIF ile yanıt verme ve video kırpma özelliği geliyor.

Konuya dair hazırlamış olduğumuz detaylı içeriğe buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.unicodigital.com/instagrama-2-yeni-ozellik-geliyor/

 

 

 

 


Kaynak: https://www.unicodigital.com/ – Mart Bülteni
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGıda marketlerinin korona virüse karşı alması gereken tedbirler nelerdir?
Sonraki İçerikYurtdışında verilen hizmetler için düzenlenecek faturada KDV olacak mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz