Ana Sayfa Vergi Derneğe ait aracın satışı sadece noter satışı ile mümkün müdür?

    Derneğe ait aracın satışı sadece noter satışı ile mümkün müdür?

    502
    0

    İktisadi teşebbüsü olmayan bir derneğimize ait araç satıldı. İktisadi kuruluş olmadığı için fatura da yok. Sadece noter senedi ile işlem yapmamız yeterli midir?

    Vergi mükellefi olmayan kurum ve kuruluşlar elbette fatura DÜZENLEMEYEMEZ. Noter satışı hukuki zorunluluktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerike-Deftere Ocak 2023’te geçecek olan firmanın kullandıkları program ile e-Defter anlaşması başvurudan sonra yapılsa olur mu?
    Sonraki İçerikSerbest avukatlık yapan kişi ayrıca başka bir şirkette çalışırsa Bağkur yerine SGK’lı sayılır mı?