Ana Sayfa Şirketler Coca-Cola’nın Türkiye’deki Başarı Hikayesi

Coca-Cola’nın Türkiye’deki Başarı Hikayesi

1489
0

Coca-Cola Sistemi’nin satış hacmine göre beşinci büyük şişeleyicisi olan Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCİ), The Coca-Cola Company markalarından oluşan gazlı ve gazsız içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştirmektedir. CCİ, Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan’da 10.000’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir.

CCİ toplam 24 fabrikası ile 370 milyonu aşkın tüketici kitlesine gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suyu, su, enerji ve sporcu içecekleri, çay ve buzlu çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün portföyü sunmaktadır. CCİ, kişi başına tüketimin düşük olduğu, GSYİH’si giderek artan ve demografik özelliklerin güçlü potansiyel vadettiği büyüyen pazarlarda faaliyet göstermektedir.

CCİ, 2005 yılı sonlarında Efes Yatırım’ın satın alınmasının ardından yalnızca Türkiye’de faaliyet gösteren bir şişeleyici olmaktan çıkıp bölgesel bir içecek üreticisi kimliği kazanmıştır. CCİ bir yandan coğrafi erişim ve yatırımlarını hızla artırırken, bir yandan da kesintisiz bir büyüme kaydetmiştir. Elde edilen başarılı sonuçlar, CCİ’nin 2020 yılı vizyonu doğrultusunda operasyonel mükemmellik, ticari liderlik ve sürdürülebilirlik alanlarına verdiği önem ve yaptığı yatırımlarla doğrudan bağlantılıdır.

CCİ, ilk halka arzını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) Mayıs 2006’da başarıyla tamamlamıştır. CCİ hem iş modeline gelen tepkiden hem de yerli ve yabancı yatırımcıların duydukları güveni göstermelerinden memnun kalmış ve bu iki unsur, halka arzda beklenenin on bir katı talep alınmasını sağlamıştır.

Bugün CCİ, on farklı ülkede faaliyet göstermekte ve sürdürülebilir iş modeliyle bölgesine öncülük etmektedir. CCİ, üretkenlik ve yenilikçiliğe bağlı olarak işinin her aşamasında ilerleyişini sürdürmektedir. 2007 yılında Küresel Raporlama Girişimi (GRI) onaylı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu (KSS) yayınlayan Türkiye’deki ilk şirket olan CCİ, sosyal, çevresel ve ekonomik etkilerini şeffaf ve kapsamlı bir biçimde paylaşmaktadır. CCİ, sürdürülebilirlik alanındaki raporlama seviyesini her yıl artırarak en son GRI G4 standartlarına uygun olarak 2013 yılı raporunu yayınlamıştır. 2013 yılında CCİ, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından açıklanan Global Compact 100 endeksine Türkiye’den ve Coca-Cola sistemi içerisinden giren ilk ve tek şirket olmuştur. 2013 yılında CCİ, gençler arasında aktif olarak sağlıklı yaşama alışkanlığını geliştirmeyi hedefleyen 3.2.1 Başla! sosyal sorumluluk programını Türkiye’deki ortaöğretim okullarında başlatmıştır. Bu program şu ana kadar 50.000’den fazla genci daha aktif ve sağlıklı bir yaşam biçimini benimsemeleri için harekete geçirmiştir.

2014 yılındaki toplam cirosu 5,98 milyar TL ve toplam satış hacmi 1,13 milyar ünite kasa olarak gerçekleşen Coca-Cola İçecek, en kaliteli ürünleri sunarak yüz milyonlarca tüketicisinin hayatına mutluluk katmaya devam etmektedir.

Kaynak: http://www.invest.gov.tr/tr-TR/successstories/Pages/CocaCola.aspx

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTürkiye’de Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Sonraki İçerikÖzerk Tataristan Cumhuriyetindeki Firmaya Verilen Montaj Hizmeti Ve Malzeme Temini İşleri Kurumlar Vergisi İstisna Kapsamına Girer mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz