Ana Sayfa Dünya Çin’de Kasım ayında endüstriyel ham kömür ve ham petrol üretimi hızlandı

Çin’de Kasım ayında endüstriyel ham kömür ve ham petrol üretimi hızlandı

592
0

Çin’de Kasım ayında endüstriyel ham kömür ve ham petrol üretimi hızlandı

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, Çin’de Kasım ayında endüstriyel ham kömür ve belirlenmiş hacmin üzerinde ham petrol üretimi hızlandı, doğal gaz üretimi hızlı bir büyüme sağladı ve enerji üretimi istikrarlı bir şekilde büyüdü.

Kasım ayında, ham kömür üretimi yıllık %4,5, geçen aya göre %0,1 artışla 330 milyon ton oldu. Ortalama günlük üretim, aylık bazda ayda 660 bin ton artışla 11.14 milyon ton oldu. Ocak-Kasım ayları arasında ham kömür üretimi yıllık %4,5 artışla 3.41 milyar ton olarak kaydedildi.

Kasım ayında, kömür ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre 2,9 yüzde puanı düşerek yıllık %8,5 artışla 20,78 milyon tona ulaştı. Ocak-Kasım ayları arasında kömür ithalatı yıllık %10,2 artarak 299 milyon ton oldu.

Kasım ayında ham petrol ithalatı bir önceki aya göre 230 bin ton artarak 45.74 milyon tona yükseldi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre % 6,7 artarken, büyüme oranı bir önceki aya göre yüzde 10,4 yüzde puanı geriledi.

Kasım ayında ham petrol işleme kapasitesi, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,9 yüzde puanı artarak yıllık %10,1 artışla 56.08 milyon tona ulaştı.


Kaynak: Çin Ulusal İstatistik Bürosu / Link: http://www.stats.gov.cn/english/PressRelease/201912/t20191217_1718006.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMarka tescilinin başvuru şartları nelerdir?
Sonraki İçerikMali müşavirlik sınavı kimin tarafından yapılır? Sınav komisyonunda olan kişiler kimlerden oluşmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz