Ana Sayfa Dünya Cezayir ekonomisi bir önceki yıla kıyasla 2019’da %1,2 artış gösterdi

Cezayir ekonomisi bir önceki yıla kıyasla 2019’da %1,2 artış gösterdi

596
0

Cezayir ekonomisi bir önceki yıla kıyasla 2019’da %1,2 artış gösterdi

Trade Economics’in yayınladığı verilere göre, Cezayir ekonomisi büyük ölçüde petrol ve doğal gaz ihracatına bağlıdır. Hidrokarbonların bütçe gelirlerinin kabaca %60’ını, GSYİH’nın %30’unu ve ihracat gelirlerinin %95’inden fazlasını oluşturduğu tahmin edilmektedir. Cezayir ekonomisini gaz ve petrol fiyatlarındaki dengesizlikten ayırmak için, 2000 yılında 50 milyar dolardan fazla yönetimi olan bir dengeleme fonu kuruldu. Devletin ekonomi, yolsuzluk ve bürokrasi üzerindeki hakimiyeti, ekonominin daha fazla gelişmesini ve çeşitlenmesini engellemeye devam etmekte.

Cezayir ekonomisi, bir önceki dönemde %0,3’lük bir büyüme kaydederek 2019’un üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla %1,2 artış gösterdi.

Öte yandan şu sanayilerde büyüme yavaşladı: inşaat (%3,5’e kıyasla %3); yurtiçi ticaret (%2,6’ya kıyasla %2,6) ve ev hizmetleri (%6’ya kıyasla %6) ve ticari olmayan hizmetler (%2,3’e kıyasla %0,9), yani kamu yönetimi (%0,6) gibi ticari hizmetler (%3,3’e kıyasla %3,1) ve finans (%5,5’e kıyasla %4,8).

Ayrıca, tarımsal faaliyetler azalmıştır (%1,8’e kıyasla %-3) ve nedeni büyük ölçüde mahsul üretiminde, özellikle de tahıllardaki düşüşle açıklanmıştır.


Kaynak: Trade Economics / Link: https://tradingeconomics.com/algeria/gdp-growth-annual
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGemi personeli hangi hallerde fazla çalışma ücreti alamaz?
Sonraki İçerikVergiden düşebileceğiniz bağış ve yardımlar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz