Ana Sayfa Dünya Çekya’da tarım üretici fiyatları %0,6 arttı

Çekya’da tarım üretici fiyatları %0,6 arttı

836
0

Çekya’da tarım üretici fiyatları %0,6 arttı

Çekya İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Çekya’da tarım üretici fiyatları %0,6 arttı. Meyve fiyatları (+% 8,7), yumurta (+% 4,9), yağlı ürünler (+% 1,5) ve süt (+% 1.4) ürünlerinin fiyatı yükseldi. Sebze (%-4,8) ve tavuk (%-2,7) fiyatları düştü.

Sanayi üreticilerinin fiyatları %0,1 arttı. “Gıda ürünleri, içecekler, tütün” (+% 0,7), “korunmuş et ve et ürünleri” fiyatları (% + 3,4) arttı. Artışta “kimyasallar ve kimyasal ürünler” (+% 0,8) ve “madencilik ve taşocakçılığı” (+% 0,4) fiyatları da arttı. “Ana metaller, fabrikasyon metal ürünler” ve “kauçuk ve plastik ürünler, diğer metalik olmayan mineral ürünler”(her ikisi de % -0,2) fiyatı ise düştü.

Bir tahmine göre inşaat işçiliği fiyatları % 0,2 daha yüksek, inşaat malzemesi ve ürün girdisi fiyatları% 0,2 oranında daha düşüktü.

İş alanındaki hizmet üreticisi fiyatları %0,2 düştü. “Reklamcılık ve pazar araştırma hizmetleri” (% -4,6) ve “istihdam hizmetleri” (% -1,8) fiyatları düştü. ‘Mimari ve mühendislik hizmetlerinin’ fiyatı (+% 1,3) ve ‘yönetim danışmanlık hizmetlerinin’ (+% 0,9) fiyatları arttı. “Sigorta ve emeklilik fonları hariç” finansal hizmetlerin ve “bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili hizmetlerin” fiyatları %0,6 oranında yükselmiştir. İş dünyasında reklam hizmetleri hariç hizmet üreticisi fiyatları ise %0,2 arttı.


Kaynak: Çekya İstatistik Ofisi/ Link: https://www.czso.cz/csu/czso/ari/producer-price-indices-december-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDoğum izninde olan birisine ücret ödersek SGK prime tabi olur mu?
Sonraki İçerikLimited şirketlere dışarıdan müdür olarak atanan kişilerin tabi oldukları sigorta kolu nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz