Ana Sayfa Dünya Brezilya’da Son 12 Aylık Enflasyon, 2016 Yılından Bu Yana En Yüksek Seviyesi...

    Brezilya’da Son 12 Aylık Enflasyon, 2016 Yılından Bu Yana En Yüksek Seviyesi Olan %8,35’e Çıktı

    442
    0

    Brezilya’da Haziran ayı itibariyle son 12 aylık enflasyon, elektrik enerjisi fiyatındaki yükselme ile %8,35’e çıktı. Böylece, Hükümetin 12 aylık enflasyon beklentisi olan %3,75’in üstünde gerçekleşti. Aylık enflasyon oranı ise Mayıs ayında %0,83; Haziran ayında ise %0,53 oldu. Enflasyondaki artışın arkasında en önemli etkenlerin, elektrik enerjisindeki artışın (%1,95) yanı sıra, gıda, konut, kıyafet, ulaşım ile sağlık ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışı olduğu açıklandı.

    Brezilya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, 2021 yıl sonu enflasyon beklentisinin %6,07’ye yükseltildiği belirtildi. Halihazırda %4,25 seviyesinde olan gösterge faiz oranında ise artışa gidileceğinin ve yıl sonu faiz oranının %6,5 olarak tahmin edildiği ifade edildi.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKamu idarelerince istihdam edilen 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa göre işsizlik sigortasına tabi olmayan sözleşmeli personelin SGK giriş bildirimi
    Sonraki İçerikSinema ve müzik yapımcı belgelerinde 2021’nin yılı ilk yarısında bir önceki senenin aynı dönemine oranla %20 artış gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz