Ana Sayfa Dünya Bosna Hersek’te Aralık 2019’da sanayi üretici fiyatları %0,6 düşüş kaydetti

Bosna Hersek’te Aralık 2019’da sanayi üretici fiyatları %0,6 düşüş kaydetti

583
0

Bosna Hersek’te Aralık 2019’da sanayi üretici fiyatları %0,6 düşüş kaydetti

Bosna Hersek İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Bosna Hersek’te Aralık 2019’da bir önceki aya göre sanayi ürünleri üretici fiyatları %0,2, bir önceki yılın aynı ayına göre %0,6 oranında düşüş kaydetti.

Aralık 2019’da sanayi ürünleri üretici fiyatları bir önceki aya kıyasla fiyat düzeyinde bir değişim göstermezken, bir önceki yılın aynı ayına göre %0,3 oranında artış kaydetti.

Aralık 2019’da sanayi ürünleri üretici fiyatları bir önceki aya göre %0,5 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,9 oranında azalmıştır.

Aralık 2019’da bir önceki aya göre yurtiçi piyasasında fiyat artışı %0,3, dayanıklı tüketim mallarında %0,3, enerji ürünlerinde %0,1 ve sermaye ürünlerinde %0,2 oranında gerçekleşti.


Kaynak: Bosna Hersek İstatistik Kurumu / Link: http://bhas.gov.ba/data/Publikacije/Saopstenja/2020/PRI_04_2019_12_0_BS.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKullanılan ticari kredilerin faizlerini ödeme yapıldıkça gider yazabilir miyiz?
Sonraki İçerikŞahıs işletmesini Limited şirkete dönüştürürken sermayesi için rekabet kurumuna ödeme yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz