Ana Sayfa Muhasebe Binek oto için enflasyon muhasebesi yaparken binek otonun 254 hesaptaki tutarı dikkate...

    Binek oto için enflasyon muhasebesi yaparken binek otonun 254 hesaptaki tutarı dikkate alınacaktır

    Enflasyon düzeltmesi yaparken 254 hesaptaki tutarın tamamı ile 257 birikmiş amortisman hesabındaki tutar binek oto gider kısıtlaması uygulaması dikkate almadan değerlemeye tabi tutulacaktır.

    1
    0

    Enflasyon muhasebesi yapılırken 1.000.000 TL’lik binek araçlarda enflasyon düzeltmesinde baz alınacak tutar alış değeri üzerinden mi? Yoksa Amortisman sınırı olan 950.000,00 TL üzerinden mi baz alınacaktır?

    254 hesap daki kayıtlı değer üzerinden düzletme yapılır.

    Buna göre enflasyon düzeltmesi yaparken 254 hesaptaki tutarın tamamı ile 257 birikmiş amortisman hesabındaki tutar binek oto gider kısıtlaması uygulaması dikkate almadan değerlemeye tabi tutulacaktır.

    Yeni tutardan 2024 yılında ayrılacak amortismanın gider kısıtlamasına ait olan kısmı KKEG olarak dikkate alınacaktır.

    Binek otonun satışında net defter değeri ile daha önceki yıllarda KKEG olarak dikkate alınan tutarlar kazancın tespitinde maliyet olarak dikkate alınacak yani kazançla ilişkilendirilmeyecektir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGrafik tasarımı yapan serbest meslek erbabı kimlere verdiği hizmetlerde KDV tevkifatı yapacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz