Ana Sayfa Vergi Binek araç alımında yaptığımız harcamaların tamamını gider olarak kullanabilir miyiz?

    Binek araç alımında yaptığımız harcamaların tamamını gider olarak kullanabilir miyiz?

    462
    0
    Yeni binek araç alımı sırasında yapılan giderler de %70 kısmına tabi mi? Alım ile ilgili işlemleri yürüten yerin tarafımıza kestiği fatura, müşavirlik hizmet bedeli faturası gibi harcamalarında %70’lik kısmı mı gider olarak kullanır?

    Bahsettiğiniz harcama için Gider kısıtlaması yapılmaz.


    Aktife kayıtlı binek aracımızı takas ve yolu ile galeriye sattık ve yeni aracımızı aldık. Alış faturası 17 Aralık bizim Satış faturamız 18 Aralık oldu. Bu bir sorun teşkil eder mi? Yenileme Fonu açısından Satış karımızı yenileme fonunda 3 yıl boyunca Aktifte tutup yeni aracın amortismanı ile mahsup edeceğiz. Atlanılan bir durum var mıdır?  Binek aracımızı %1 KDV ile kestik. Uygun mudur?

    Satış faturanız alış faturanızdan önceki tarih içermesi gerektiği görüşündeyiz.

    İkinci el olarak satılan binek araç için düzenlenen faturada % 1 KDV uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikRoyalti faturaları üzerinden 2 no.lu KDV ödenir mi?
    Sonraki İçerikSigaranın ÖTV’si azaltıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz