Ana Sayfa Vergi Bilanço esasına tabi olanlar genç girişimci istisnasından yararlanabilir mi?

    Bilanço esasına tabi olanlar genç girişimci istisnasından yararlanabilir mi?

    110
    0

    1. Sınıf defter olan bir mükellefimizi genç girişimci istisnasından faydalanabilmesi için genç istisna türüne çıkan karı kar bölümüne de 0,00 TL yazıyoruz ama bunun bir muhasebe kaydı olacak mıdır?

    Genç girişimci istisnası defter kayıtlarında yer almaz. Beyannamede yer alır vergi daha az ödenir.


    BENZER İÇERİKLER

    2021 yılında genç girişimci belgesi alarak yıllık 75.000 TL kazanç istisnası sağladık, 2023 yılında bu tutar 150.000 TL’ye çıkarılmıştır. 150.000 TL İSTİSNAYI 2023 yılında faaliyete başlayanlar mı uygulayacak yoksa öteden beri faaliyette bulunanlar için de geçerli mi?

    150.000 TL’lik İSTİSNA öteden beri faaliyette bulunanlar için de geçerlidir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7440 Sayılı kanun ile stok affı nedeniyle fondaki tutar vergisiz olarak ortaklara dağıtılabilir mi?
    Sonraki İçerikYanlış firmaya düzenlenen ve iade/iptal süresi geçen fatura nasıl düzeltilebilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz