Ana Sayfa Dünya Belçika’da tarım sektörü için zorlu geçen 2018 yılından sonra artışlar gözlemlendi

Belçika’da tarım sektörü için zorlu geçen 2018 yılından sonra artışlar gözlemlendi

566
0

Belçika’da tarım sektörü için zorlu geçen 2018 yılından sonra artışlar gözlemlendi

Belçika İstatistik Ofisi’nin (STATBEL) yayınladığı verilere göre, Belçika’da tarım sektörü için zorlu geçen 2018 yılından sonra, bu yıl ve 2019 sezonu ile ilgili ilk gözlemler sonucunda tahminler daha iyi görünüyor: sektör katma değeri %27,3 artacak, ancak 2017 sonuçlarını aşmayacak. Hem mahsul hem de hayvansal üretimin, %6 civarında bir değer artışına sahip olduğu kaydedilmişti.

2019 yılında, tarım sektörünün cirosu %6,2, ara tüketimler ise %2,8 oranında artmıştır. Sektörün katma değeri, bu nedenle, bir önceki yıla göre ve son beş yılın ortalamasından daha yüksektir. Genel olarak, tarım endüstrisinin üretim değerinin orta vadeli analizi, ürün verimlerinin öngörülemeyen doğası ve fiyat tutarsızlığı nedeniyle fazla değişkenlik göstermektedir.


Kaynak: Belçika İstatistik Ofisi (STATBEL) / Link: https://statbel.fgov.be/en/themes/agriculture-fishery/economic-accounts-agriculture
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye turizm tanıtım ve geliştirme ajansının denetimini kimin tarafından yapılır?
Sonraki İçerikKatma değer Vergisini doğuran olay nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz