Ana Sayfa Vergi Basit usulden gerçek usule geçen ve işletmeye kayıtlı aracı satmak isteyen mükellef...

    Basit usulden gerçek usule geçen ve işletmeye kayıtlı aracı satmak isteyen mükellef KDV’yi yüzde kaç olarak hesaplayacak?

    248
    0

    2023 yılı başında basit usulden gerçek usul esaslarına tabi olan turizm işinde turist transfer işleri ile faaliyette bulunan bir mükellefimiz basit usulken almış olduğu aracını bu yıl içinde yenilemek için satacak. Bu durumda aracın faturası kesilirken KDV yönünden ne şekilde bir işlem yapmamız gerekiyor?

    Araç gerçek usuldeki işletmenin kayıtlarında olması halinde; Fatura düzenlenir. Binek araç ise KDV % 1 Diğer taşıtlar için % 18 KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEmlakçılık faturasında KDV tevkifatı uygulanır mı?
    Sonraki İçerikTicari araca alınan lastik gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz