Ana Sayfa Muhasebe Bağımsız olarak mali müşavirlik faaliyetinde bulunanlar aynı zamanda başka bir şirkette sigortalı...

    Bağımsız olarak mali müşavirlik faaliyetinde bulunanlar aynı zamanda başka bir şirkette sigortalı olarak çalışabilir mi?

    SMMM'ler aynı zamanda başka bir şirkette 4/1-a'lı olarak çalışamaz

    243
    0

    Kendi büromuz olduğu zaman başka bir şirkette sigortalı olarak çalışabilir miyiz? Örneğin bir medikal firmasında satış sorumlusu olarak sgk lı devam edebiliyormuyuz. Konu ile ilgili bilgi rica ederiz.

    Serbest olarak çalışan meslek mensupları Bağ-kurlu olmak zorundadır. Bir işveren bağlı olarak hangi unvan veya konumda olur ise olsun ücretli olarak çalışamaz.

    ______________________

    BENZER İÇERİKLER

    1- SMMM’ler aynı zamanda başka bir şirkette 4/1-a’lı olarak çalışamaz
    Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanı ile faaliyet gösteren muhasebe meslek mensuplarının sorduğu sorulardan biri de bağımsız olarak büro faaliyetini yürütürken eş zamanlı olarak başka bir işletmede veya işletmelerde eski adıyla SSK yeni adıyla 4/1-a’lı olarak tam veya kısmi zamanlı çalışıp çalışamayacaklardır.
    SMMM unvanı ile bağımsız olarak faaliyet gösteren meslek mensupları başka bir şirkette 4/1-a statüsünden sigortalı olamazlar ve fiilen çalışamazlar.
    Serbest olarak faaliyet gösterdikleri süre boyunca 4/1-b statüsünden yani eski adıyla Bağ-Kur statüsünden prim ödemek zorundadırlar. 
    2- SMMM yetkisi alıp BAĞIMSIZ olarak mesleğini icra etmeyen SMMM’ler aynı zamanda başka bir şirkette 4/1-a’lı olarak çalışabilir.
    SMMM faaliyetini kapatanlar bir başka ifadeyle bağımsız olarak mesleği icra etmeyenler başka bir şirkette 4/1-a statüsünden sigortalı olabilirler. Ayrıca çalıştıkları firmanın beyannamelerini  bordrolu SMMM sıfatı ile gönderebilirler. 
    3- BAĞIMSIZ olarak mesleğini icra edenler ticari şirketlere ortak olabilir ancak imza yetkilisi olamaz
    Bağımsız olarak SMMM faaliyetinde bulunanlar, bu faaliyetlerine devam ederken aynı zamanda ticari faaliyette bulunan limited şirketlere ortak olabilir ancak müdür olamazlar. Yine ticari faaliyette bulunan bir anonim şirkette pay sahibi olabilir ancak imza yetkili yönetim kurulu olamazlar.
    4- BAĞIMSIZ olarak mesleğini icra edenler SMMM şirketinde  ortak ve imza yetkilisi olabilir
    Bağımsız olarak SMMM faaliyetinde bulunanlar, bu faaliyetlerine devam ederken aynı zamanda bir SMMM Ltd. ve SMMM A.Ş.’de pay sahibi ve imza yetkilisi olabilirler

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKOBİ Birleşme İşlemlerinde Uygulanacak Kurumlar Vergisi İndirimi
    Sonraki İçerik2023 Yılı KDV tevkifatlı fatura kesme sınırı 2.000 TL olarak devam ediyor mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz