Ana Sayfa SGK Bağ-Kurlu bir kişi 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    Bağ-Kurlu bir kişi 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    461
    0

    Mükellefimde şu anda işsiz birini işe aldığımızda ilk 3 ay 6111 daha sonra 27103 ile teşvikten faydalandırabileceğimi göstermektedir. İşçinin işveren ile anlaşması 6- 7 ay sonra işçinin mükellefiyet açtırması ve buradaki işi ile ilgili de verdiği hizmet günü kadar sigortalı olması istenmektedir. Örneğin 20 günlük çalışmışlığı olursa bu 27103 ortalama şartlarını sağladığımız sürece yararlanabilir miyiz? Yani 27103 nolu teşvik bağkurlu biri için sıkıntı teşkil eder mi? 

    Şirket ortaklarının ortağı bulundukları firma dışında başka işyerinde fiilen çalışmaları hakkıya alınmış olup 4a sigortalılığı devam etmekte  4b sigortalılığı askıdadır. Bu durumda yararlanılan teşvikinden 4b ile bir ilgisi bulunmaktadır.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNakdi faiz indiriminden geçici vergi döneminde faydalanabilir miyiz?
    Sonraki İçerikHizmet tespit davalarında zaman aşımı var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz