Ana Sayfa Muhasebe Aynı şirkette farklı işler için Kısa Çalışma Ödeneğine tek başvuru yapsak olur...

Aynı şirkette farklı işler için Kısa Çalışma Ödeneğine tek başvuru yapsak olur mu?

560
0

Şirket çatısı altında farklı faaliyetlerde bulunuyoruz. İş yerinin bir bölümünde faaliyetleri tamamen durdurarak, bir kısmında da haftalık çalışma sürelerinin azaltılması şeklinde iki uygulama yapacağız.
İŞ-KUR başvuru formunda 2 seçeneği de işaretleyip başvuruda bulunabilir miyiz? 

Talep dilekçesi dışında açıklayıcı bir dilekçe yazılarak uygulanacak işçi listelerini ayrı ayrı düzenleyerek vermeniz gerekmektedir.

Kapanan iş yerleri için talep formu uygulanacak işçi listesi ve yönetim kurulu kararı kısmi çalışılan iş yerleri için kısa çalışma talep formu ve uygulanacak işçi listesi hazırlamanız gerekmektedir. 2 seçenek tek başvuruda yanlış anlaşılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKişisel koruyucu ekipman kullanılmasına rağmen olası veya kesin 2019-nCoV hastasıyla temas etmek bulaş riski taşır mı?
Sonraki İçerikİnternet ve Mobilden yapılabilecek Vergi İşlemleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz