Ana Sayfa Dünya Avrupa Birliği ve Japonya arasındaki ticari sınırlar kalktı

Avrupa Birliği ve Japonya arasındaki ticari sınırlar kalktı

832
0

Avrupa Birliği ve Japonya arasındaki ticari sınırlar kalktı

İmzalar, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe tarafından Tokyo’da atıldı.

Anlaşma, dünya ticaretinin üçte birini oluşturan 650 milyon kişi için serbest ticaret alanı yaratacak.

Japonya-AB Ekonomik İşbirliği Anlaşması, pek çok üründe gümrük vergilerinin tamamen kaldırılmasını ve ticareti kolaylaştıracak bir tüzüğün yürürlüğe girmesini içeriyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Önce Amerika’ politikasını yürüttüğü bir dönemde ortaya çıkan AB ve Japonya anlaşması zamanlaması açısından da önem taşıyor.

İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Donald Tusk, “Korunmacılığa karşı durduğumuza ilişkin açık bir mesaj gönderiyoruz. AB ve Japonya işbirliğine açık” dedi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise, “Korumacı politikalara karşı artan bir endişe var, ancak Japonya ve AB’nin serbest ticaret bayrağını taşıyarak dünyaya öncülük etmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker, Salı günü Japonya’ya varmadan hemen önce Çin’in başkenti Pekin’de yürüttükleri görüşmelerin ardından, ticaret savaşlarından kaçınılması uyarısı yapmışlardı.

Tusk, “Küresel ticaret düzenini yıkmak yerine geliştirmek, tarihimizde sıcak savaşlara dönüşebilen ticaret savaşları başlatmamak Avrupa ve Çin’in olduğu kadar ABD ve Rusya’nın da ortak görevi” dedi.

“Çatışma ve kaosları önlemek için hâlâ zaman var.”


Kaynak: BBC news
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYunanistan daha fazla yatırımcı çekmek için ‘Altın Vize’ programını genişletiyor
Sonraki İçerikÇin’den Orta Doğu’ya milyarlarca dolarlık kredi ve yardım paketi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz