Ana Sayfa Vergi Askerlik borçlanmamızı 7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirebilir miyiz?

    Askerlik borçlanmamızı 7256 sayılı kanun kapsamında taksitlendirebilir miyiz?

    972
    0
    15 Eylül 1993 tarihinde 4a’lı olarak girişi olan kişi, 1994/Ağustos-1995/Mart arasında kısa dönem askerlik görevi yapmıştır.
    2005 yılına kadar 4a statüsünde çalışmaya devam etmiş sonra 2005/Şubat itibari ile kendi adına işyeri açarak 4/b statüsüne tabi olmuştur. Ancak bağ-kur primlerine hiç ödeme yapmadığı için kurum tarafından 2005/Şubat- 01/Ekim/2020 tarihi arasındaki hem günleri hem de borcu silinmiş ve bu tarih itibari ile zorunlu olarak 4/b üzerinden sigortalılığı tekrar başlatılmıştır. Hali hazırda 4/b statüsünde devam etmektedir. Ancak 4/b den emeklilik koşulu – 9000 bin gün için eksiği bulunmaktadır.  
    1- Yapılacak askerlik borçlanması ile satın alınacak günler; askerliğin yapıldığı 1994-1995 yıllarına mı tahakkuk ettirilecek?
    2- Askerlik borçlanma miktarlarının 7256 yasa ile bir ilgisi var mı?  
    3- İşyeri açılışı 2005 Şubat ayından 01 Ekim 2008 tarihine kadar 4b prim tahakkuk etmiş ama hiç ödeme yapılmamıştır. Kurumun sayfasına girildiğinde 4b başlangıç tarihi olarak 01 Ekim 2008 yazmaktadır. 2005 Şubat ile 2008 Ekim arasını ihya etmek mümkün müdür?
    1. 4b’den emekli olacak ise 4b başlangıç gününü borçlanılan süre kadar geriye yürütülecektir.
    2. Askerlik borçlanması 7256 sayılı kanun kapsamında değildir.
    3. Bağkur tescil edilmiş ise ihya yapılabilmektedir.
    ASKERLİK BORÇLANMASI TUTARINI HESAPLA

     

    İşkur tarafından kesilen idari para cezaları 7256 sayılı kanun kapsamına giriyor mu?

    İşkur ipc ler 7256 kapsamında bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7256 Sayılı kanun kapsamında geçmiş dönemlere ait Bağ-Kur günlerimizi ihya edebilir miyiz?
    Sonraki İçerikİşkur’a kayıtlı kursiyerlere cep harçlığı adı altında yapılacak ödemelerden Gelir Vergisi ve Damga Vergisi Kesilecek midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz