Ana Sayfa Çalışma Hayatı Artık Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Alınabilecek!

    Artık Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Alınabilecek!

    2054
    1

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu, yerli yazılımcıların Yerli Malı Belgesi alabilmelerinin önünü açmak için Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Düzenlemesine İlişkin Uygulama Esaslarını onayladı.

    Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından Yazılım Değerlendirme Tutanağı ile yerlilik şartlarının sağlandığı tespit edilen yazılımlar için Yerli Malı Belgesi düzenlenebilecek.

    Bu yeni uygulama özellikle kamu ihalelerine katılımda avantajlar getirmesi ve Yerli Malı Belgesi’ne sahip olan bir yerli yazılımın %15’e kadar fiyat avantajı sağlayabileceği düşünülüyor.

    Yerli malı belgesi almak isteyenlerin Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Başvuru Dilekçesi ve eki belgelerle birlikte kayıtlı olduğu odaya başvurması gerekmektedir.

    Kaynak: Gelir Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Yılı Nasıl Geçti?
    Sonraki İçerik2017’nin Parlayan Yıldızları

    1 Yorum

    1. 2020 yılı için harç ücretleri İstanbul Ticaret Odası için; Eksper tayin ücreti bir ürün için 300 TL, ikinci ve daha fazla ek ürünler için 150 TL başta yatırılmalıdır. TOBB’un ücreti 2020 yılı için 125 TL olup TOBB banka hesaplarına yatırılmalıdır. Hesap cetveli yapıldıktan sonra evraklarla beraber odaya başvuru sırasında vezneye yatıralacak ücret ise 100 TL’dir. İstanbul Sanayi Odası için harç ücretleri 2020 yılında, ilk ürün için; 1215 TL olup ikinci ve daha fazla her ürün için 365 TL’dir. İstanbul Sanayi Odasında TOBB harcı oda harç ücretlerine dahil edildiği için ekstradan TOBB hesaplarına ödeme yapılmaması gerekmektedir. Yerli Malı Belgesi almak meşakatlı bir iştir. Belgeyi almak için mutlaka bir yardım gereklidir bunun için öncelikle bu siteye girerek detaylı bilgi alınız. http://www.istodanismanlik.com/yerli-mali-belgesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz