Ana Sayfa Çalışma Hayatı Aralık ayında kısa çalışma ödeneğine ilk kez başvuru yapacak firmalar 7 günlük...

    Aralık ayında kısa çalışma ödeneğine ilk kez başvuru yapacak firmalar 7 günlük ücret ödemesi yapmalı mıdır? 

    526
    0
    Nisan ayında başvurduğumuz kçö’lerde , işin en az 1/3 oranında azalmasına dikkat ederek başvurduk. Fakat sonrasındaki uzatılan aylarda; 1/3 oranından bağımsız daha düşük oranlarda bildirim yaptık. İşkura şifai olarak sorduğumuzda ”1/3 oranında az olmasında sorun yok dediler” bu durumla ilgili bir yasal bulunmakta mıdır?

    Kurum yetkilileri şifahen bu cevabı vermektedirler ve sosyal medya hesaplarında paylaşmışlardır. Mevzuatta ya da genelgelerde konuya açıklık getirilmemiştir.



    Firma 17/04/2020 tarihinden önce personeller için kçö’ye başvurdu ve personeller faydalandı.
    Şimdi tekrar kçö’ye başvuracak. 
    17/4/2020 tarihinden önce işe girip kçö’den “faydalanan” çalışanlar tekrar kçö’den faydalanırsa ilk 7 gün için sgk yatacak mı?
    17/4/2020 tarihinden önce işe giren ancak kçö’ye “başvurmayan” çalışanlar şimdi kçö’den faydalanırsa ilk 7 gün için sgk yatacak mı?
    17/4/2020 tarihinden sonra işe giren personel için kçö’ye başvurulursa ilk 7 gün için sgk yatması gerekir mi?

    Hayır. Daha önce başvurusu olan firmalar 7 günlük ücret ödemesi yapmayacaktır.

    İlk yedi gün için işveren tarafından yedi günlük ücret için ödemesi yapılacaktır.

    450/60 gün kuralı esas olmak kaydı ile ilk 7 gün yarım ücret tahakkuk etmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDefter Beyan Sistemi Duyurusu
    Sonraki İçerikKamu yararlı vakfa hibe edilen bina için gelir vergisi, damga vergisi ödenmesi gerekiyor mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz