Ana Sayfa Çalışma Hayatı Aralık ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yapacak bir kişinin 60 gün kesintisiz...

    Aralık ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yapacak bir kişinin 60 gün kesintisiz prim yatırması mı gerekmektedir?

    543
    0
    KÇÖ 01.12.2020’den başlamak şartıyla başvuru süresi uzatıldı.
    20.11.2020 tarihinde işletmesini kapatan bir mükellef, dolayısıyla Kasım ayı sgk bildirgesinin son 10 gününü ücretsiz izin koduyla gönderecektir.
    Kçö başvurusunda bulunması ve kabul edilmesi halinde ise 01.12.2020 itibaren KÇÖ personellere ödenecektir.
    Ancak KÇÖ kriterlerinden biri de bilindiği üzere son 60 gün kesintisiz prim ödeme şartıdır.
    Sonuç olarak şirketini 20.11.2020 tarihinde tamamen kapatan tüm personelini ücretsiz izne çıkaran bir işyerinin KÇÖ başvurusu red mi olunur?

    Hizmet akitleri 18.01.2019 tarihi ve sonrasında feshedilenler için geçerli olmak üzere; hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 günde (Hizmet akdi olan takvim gününün ve/veya prim sayısının 120 gün olması) hizmet akdine tabi olunması, bir başka ifadeyle hangi gerekçeyle eksik gün bildiriminde bulunulduğuna bakılmaksızın sosyal güvenlik kuruluşlarına verilen prim ve hizmet belgelerinde işsizlik sigortası kapsamında kayıtlı sigortalı olunması (devamsızlık gerekçesiyle eksik gün bildirimi yapılmış olsa dahi), son 120 gün şartının sağlanması bakımından yeterlidir.

    Ancak, son 120 gün içerisinde 120 gün prim olmakla birlikte, işten çıkış-işe giriş nedeniyle hizmet akdinde boşluk varsa ilgili ayda toplamda 30 gün prim bildirilmiş olsa dahi son 120 gün şartı sağlanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicaret Bakanlığı: 2021 yılı bütçesinde, ihracatta devlet desteklerinin oranı %63 olarak öngörülüyor
    Sonraki İçerikÇelik sektörü yılın ilk 10 ayında, Almanya’yı geride bırakarak, Avrupa’da birinci, dünyada yedinci sıraya yükseldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz