Ana Sayfa Haberler Apple’dan Çin’deki krize çözüm

Apple’dan Çin’deki krize çözüm

823
0

Apple şirketi, önceki Iphone modellerinin Çin’de satışını yasaklayan hukuki karara çözüm arıyor.

Apple’ın, uzun yıllardır çip sağlayıcısı olan Qualcomm şirketinin iki patentini ihlal ettiği gerekçesiyle yedi Iphone modelinin Çin’de satışı 30 Kasım’da mahkemece yasaklanmıştı.

Cuma günü Apple, bu kararın zararlarından kurtulmak için Çin’deki Iphone’ların yazılımını güncelleyeceğini açıkladı.

Qualcomm’un avukatlarından biri ise Financial Times gazetesine konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Avukat, yeni Iphone’ların da söz konusu patentleri ihlal ettiğini ve bu nedenle onlara da yasak getirilmesi için uğraşacaklarını söyledi.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikSermaye artırım raporunda geçmiş yıl zararlarının düşülmesi zorunlu mudur?
Sonraki İçerik2. sınıftan bilanço defterine geçişlerde hadler ne oldu acaba?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz