Ana Sayfa Vergi Amme Alacağına Karşılık Haczedilen Gayrimenkullerde İhale Yolu İle Satış Nasıl Yapılır?

    Amme Alacağına Karşılık Haczedilen Gayrimenkullerde İhale Yolu İle Satış Nasıl Yapılır?

    1244
    0

    1- AMME ALACAĞINA KARŞILIK HACZEDİLEN GAYRİMENKULLERDE İHALE YOLU İLE SATIŞ NASIL YAPILIR?
    1.1-
    Artırmaya iştirak edeceklerden gayrimenkule biçilmiş rayiç değerin %7,5 u nispetinde 10’uncu maddenin 1 ila 4’üncü bentlerinde yazılı teminat alınır.
    1.2- Gayrimenkul artırma sonunda, 3 defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedeli gayrimenkul için biçilmiş olan değerin %75 ini bulmak lazımdır. Şayet amme alacağına rüçhanı olan diğer alacaklar bu gayrimenkul ile temin edilmiş ise, artırma bedelinin, bu suretle rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkması ve yapılmış ve yapılacak masrafları da karşılaması şarttır.
    1.3- Gayrimenkulün rehni suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez, satış bedelinden ödenir.
    1.4- Haczedilen gayrimenkullerin ayrılması mümkün olup da bir kısmının bedeli amme alacağını karşılamaya yettiği takdirde, borçlu yazı ile istemedikçe artan kısım satılmaz. Gerekirse tapu dairesine satılacak kısım tefrik ettirilir.
    1.5- İhale kararının bir örneği borçluya veya vekil veya mümessiline ve gayrimenkulün tapu sicilinde hakkı kayıtlı bulunanlardan adresi belli olanlara tebliğ olunur. 

    2- HACZEDİLEN GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMASININ UZATILMASI NASIL VE NE KADAR SÜRE İLE YAPILIR?Artırmada yukarıdaki maddede yazılı miktar elde edilmemiş ise, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılır. 7’nci günü aynı saatte gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Evvelce yapılan ilanda bu hususlar belirtilir. Şu kadar ki, rüçhanlı alacaklı bulunduğu takdirde ihale bedelinin rüçhanlı alacakla birlikte masrafları da aşması şarttır, aşmazsa satış yapılmaz.

    Kaynak: 6183 Sayılı Kanun

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikHangi Raporlar Engellilik İndiriminde Geçerlidir?
    Sonraki İçerikKaptan Gemi Sahibinden Habersiz Kendi Hesabına Gemiye Eşya Yükleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz