Ana Sayfa Vergi Aktifte yer alan gayrimenkul için 2023 yılında yeniden değerleme yapılabilir mi?

    Aktifte yer alan gayrimenkul için 2023 yılında yeniden değerleme yapılabilir mi?

    125
    0

    Firma aktifinde yer alan gayrimenkul (kullandıkları ofis) için geçici 32. maddeden yararlanarak yeniden değerleme yapmak istiyoruz. Amortisman oranı(ekonomik ömrü) nedir? Yada nasıl hesaplayabilirim?

    Konu ile ilgili olarak 537 sayılı VUK genel tebliğini inceleyiniz Tebliğde örnekli açıklamalar vardır.

    Hesaplama için Türmob web sayfasında özel programdan yararlanınız.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasit usule tabi olan vergi mükellefi yanında işçi çalıştırırsa gerçek usule geçer mi?
    Sonraki İçerikBilanço usulüne tabi olan gelir vergisi mükellefi aktifte kayıtlı gayrimenkulünü satarsa vergi ve KDV ödeyecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz