Ana Sayfa Vergi Bilanço usulüne tabi olan gelir vergisi mükellefi aktifte kayıtlı gayrimenkulünü satarsa vergi...

    Bilanço usulüne tabi olan gelir vergisi mükellefi aktifte kayıtlı gayrimenkulünü satarsa vergi ve KDV ödeyecek mi?

    Bilanço esasına tabi gelir vergisi mükellefinin aktifteki gayrimenkulün (iş yeri) satışında vergi istisnası yoktur ve KDV hesaplanacaktır

    88
    0

    Bilanço usulüne tabi olan Gelir Vergisine tabi mükellefim 2017 yılında işinde kullanmak üzere fatura kesilmek ve kayıtlara alınmak suretiyle mülkiyetini satın aldığı dükkanı 2023 yılında satmış bulunmaktadır. KDV ve Gelir Vergisi yönünden istisnadan yararlanabilir mi?

    Gelir Vergisi Mükelleflerinin aktiflerinde kayıtlı gayrimenkulün satışında GV ve KDV istisnası olmaz.

    Satış bedeli ile kayıtlı bedel arasındaki fark gelir yazılır. Düzenlenecek faturada satış bedeli + % 20 KDV hesaplanır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAktifte yer alan gayrimenkul için 2023 yılında yeniden değerleme yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikPOS Satışı erken tahsil faizi finansman gider kısıtlamasına tabi olacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz