Ana Sayfa Duyurular Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Ağustos ayında tüm sektörlerde...

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Ağustos ayında tüm sektörlerde %40,2 artışla 76,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi

111
0

Mobilya ihracatında değer artışı miktar artışının önünde

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Ağustos ayında tüm sektörlerde yüzde 40,2 artışla 76,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Ocak – Ağustos dönemini ihracatı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 34,2 artırarak 566,5 milyon dolar oldu.

AKAMİB, ağustos ayında en önemli ihraç kalemi olan mobilyada yüzde 27,2 artışla 43,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, özellikle lojistik sektöründe kullanılan keresteler, sandık, kafes ve palet ürün grubunda ise ihracat yüzde 64 artışla 13,7 milyon dolar oldu. En büyük pazar Irak’a ihracat yüzde 25 artışla 14,4 milyon dolar olurken, Kuzey Afrika ülkelerine yapılan ihracatta sıçrama yaşandı. Libya’ya ihracat yüzde 111,5 artışla 2,7 milyon dolar, Mısır’a ise ihracat yüzde 340 artışla 2,3 milyon dolara ulaştı.

Değer artışı miktarın önünde

Sektörlerin ürettiği katma değerin her geçen gün arttığını söyleyen AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Başta mobilya olmak üzere sektörlerimizin marka algısı güçleniyor. Bu sayede rakamları incelediğimizde ihracatta değer artışının miktar artışının üzerinde olduğunu görüyoruz. Hatay Mobilya, Adana Mobilya ve Mersin Kereste-Palet UR-GE projelerinde tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Kılıçer, “AKAMİB olarak hedefimiz en başından beri firmalarımızın markalaşması, tasarım ve inovasyonla yarattıkları katma değeri artırmalarıdır.  Almanya ve Dubai’ye yönelik sektörel ticaret heyeti çalışmalarına başladık ve kısa sürede bu pazarlardaki payımızı artıracağız” şeklinde konuştu.


Kaynak: Akdeniz İhracatçı Birlikleri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde Trabzon ilinden Rusya Federasyonu’na yapılan ihracat bir önceki yılın aynı dönemine göre %31 oranında arttı
Sonraki İçerikTarımsal destek ödemeleri kapsamında yaklaşık 22 milyon liralık destek ödenmeye başlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz